top of page

Effektive Fallbeskyttelsessystemer for Bygningsarbeidere

ASAP- og ASAP LOCK-kitene kommer forhåndsmontert med en mobil fallarrester, energiabsorber og tilkoblinger. Disse settene gir et klart til bruk personlig fallarrestsystem som oppfyller OHSA-fallbeskyttelsesforskriftene og ANSI Z359.15-standarden når de brukes med RAY 11 livliner, som er tilgjengelige med eller uten sydd avslutning, og selges separat. Den mobile fallarrestøren ASAP eller ASAP LOCK er installert på en livline, for eksempel en RAY-tau, og følger brukeren når de beveger seg, enten det er på en skrå eller vertikal overflate. I tilfelle et glipp eller fall, låser den mobile fallarresteren seg på RAY-tauet som arresterer brukeren og stopper fallet. ASAP’SORBER gir energiabsorbering og begrenser slagkrefter i henhold til brukerens vekt og fallavstand.

Afhengig av arbeidssituasjonen og tiltenkt bruk, er det noen viktige forskjeller mellom de fem settene:

ASAP: ASAP er en enkel mobil fallarrester som er egnet for bruk på skråtak, i svingstadier, på stiger og på vertikale strukturer.


ASAP LOCK: ASAP LOCK har en integrert låsefunksjon som lar brukeren immobilisere enheten på livlinen for å redusere potensiell fallavstand. Denne funksjonen er også nyttig ved arbeid i vindfulle miljøer, og hjelper til med å opprettholde spenning i livlinen. Tilkoblingsarmen gjør systemet fallresistent når man passerer mellomliggende ankerpunkter.


ASAP’SORBER energiabsorberere lar brukeren jobbe på avstand fra tauet, for å beskytte det under visse arbeidsfaser. Utstyrt med rivestripp inni en lomme som åpner i begge ender, er absorbentene beskyttet mot slitasje og tillater regelmessig inspeksjon.

ASAP’SORBER 20: En 20 cm energiabsorber som gir redusert fallavstand og krever derfor mindre klarering, designet for brukere opp til 285 lbs.

ASAP’SORBER 40: En 40 cm energiabsorber som tillater arbeideren å bli plassert på større avstand fra livlinen, designet for brukere opp til 285 lbs.


ASAP’SORBER AXESS: En 40 cm energiabsorber som tillater arbeideren å bli plassert på større avstand fra livlinen, designet for brukere opp til 285 lbs og kan brukes for belastninger på opptil 550 lbs. i to-personers redningssituasjoner.


Alle fem forhåndsmonterte settene er sertifisert for å møte ANSI Z359.15-standarden (Sikkerhetskrav for enkeltankers livliner og fallarrester) og OHSA-fallbeskyttelsesforskriftene. En RAY 11 livline, med eller uten sydd avslutning, kreves for å oppfylle disse kravene og selges separat. Du kan finne disse alternativene på Zeproc-markedsplassen. For mer informasjon, besøk Petzl.com. For tekniske How-To videoer, besøk Petzl Professional YouTube.

bottom of page