top of page

Forebygging av Håndskader på Arbeidsplassen: Viktige Strategier og Råd

Håndskader er blant de vanligste skadene på arbeidsplassen, men de blir ofte oversett. Ifølge det amerikanske arbeidsdepartementets statistikk, rapporterte privat sektor over 222 000 hånd- og fingerskader bare i 2022. Disse hendelsene kan føre til fysisk smerte, tap av produktivitet, økte helsekostnader og karriereendrende funksjonshemninger.


På arbeidsplassen kan håndskader variere betydelig avhengig av industrien og oppgavene som utføres. De vanligste skadetypene inkluderer kutt og lacerations fra skarpe verktøy, maskineri, og til og med materialer som pappesker. Mens mindre kutt ofte helbreder av seg selv, kan dypere kutt kreve sting, kirurgi og omfattende rehabilitering. I verste fall kan skader på nerver og sener føre til permanent tap av følelse eller funksjon i hendene og fingrene.


Knusningsskader oppstår ofte når fingre eller hender blir fanget mellom bevegelige objekter eller kollapsende materialer. Disse skadene kan resultere i forstuinger, brudd og alvorlig skade på bløtvev. Implementering av sikkerhetsprosedyrer som låsing/merking (lockout/tagout), som sikrer at maskineri er ordentlig nedstengt før vedlikehold, er essensielt for å forhindre slike skader.


Repetitive bevegelser og ubehagelige stillinger kan også påvirke sener, muskler og nerver i hender og håndledd, noe som kan føre til betennelse, smerte og svakhet. Disse repeterende belastningsskadene (RSI), som karpaltunnelsyndrom og triggerfinger, kan alvorlig påvirke produktiviteten og livskvaliteten.

Brannskader fra ekstrem varme, kjemikalier og elektriske strømmer kan variere fra mindre irritasjoner til alvorlig vevsskade. Det er viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart ved brannskader eller kjemisk eksponering.


Hansker spiller en viktig rolle i å beskytte arbeidernes hender, og å velge riktige hansker tilpasset arbeidsmiljøet kan minimere risikoen for håndskader. PK Safety har tusenvis av sikkerhetsprodukter, inkludert et omfattende utvalg av sikkerhetshansker, og vårt team av eksperter på arbeidssikkerhet er klare til å hjelpe deg med å velge riktige hansker for dine behov.

For mer informasjon, besøk PK Safety's kundeservice online eller ring oss direkte.

bottom of page