top of page

Fremtidsrettet PPE-material: Veien mot bedre sikkerhet

Reduksjon av PPE-avfall

Ingeniører, forskere og andre som utvikler nye materialer for personlig verneutstyr (PPE), har vanligvis spesifikke utfordringer i tankene. Avfallsreduksjon er et vanlig tema som COVID-19-pandemien satte fokus på. En global analyse fra Verdens helseorganisasjon indikerte at omtrent 87 000 tonn med PPE ble kjøpt og sendt til land mellom mars 2020 og november 2021. Rapporten bemerket at det meste av utstyret sannsynligvis endte opp som avfall.

Søk etter sikrere PPE-materialer

Sikkerhetsledere og andre som følger med på utviklingen innen PPE, vet viktigheten av å sikre at produktene de kjøper er designet for maksimal effektivitet. Mange produsenter bruker laserutstyr for å sette høykontrastmerker direkte på PPE-materialer. Kjøpere kan da være sikre på at produktene oppfyller spesifikke standarder og er ekte.

Anerkjennelse av teknologiens rolle

Mange fremskritt innen PPE skjer fordi de involverte vet hvordan de kan dra nytte av avansert teknologi. Kunstig intelligens (AI) har forandret helsesektoren ved å tilby bedre pasientanalyser, forbedre telehelseplattformer og mer. Det kan også gjøre det mulig for materialforskere å finne bedre PPE-innovasjoner. En AI-basert løsning spår hvordan nye materialer vil utføre og gir resultater på sekunder.

Støtt utviklingen av PPE

Det er klokt å holde seg oppdatert på hva som skjer innenfor forbedringer av PPE og vurdere hvordan disse utviklingene kan påvirke arbeidet ditt. Deretter, når nye produkter kommer på markedet som du ønsker å prøve, jobb med å skaffe nødvendig budsjett for dem. Sørg for å snakke med beslutningstakere om de forventede fordelene, inkludert hvor mye penger du kan spare, potensialet for avfallsreduksjon og mer.

bottom of page