top of page

Inngående Gjennomgang av Allsidige Arbeidshansker

Disse allsidige arbeidshanskene, klassifisert under kategori II som personlig verneutstyr, er nøye utformet for å fremheve fingerfølsomhet, smidighet og et godt grep, noe som er avgjørende for oppgaver i kaldere forhold. Denne gjennomgangen dykker dypt ned i deres konstruksjonsdetaljer, vedlikeholdsanbefalinger, oppbevaringsinstruksjoner og bruk, supplert med ytterligere tips for sikker og effektiv bruk.


Utforming og Bruksområder

Hanskene er fremstilt av et smidig syntetisk stoff, forsterket med en bakside av polyester og en justerbar, gummiert mansjett for optimal tilpasning. Innersiden er forsterket med et vanntett, åndbart fleecefor, noe som gjør dem til et ideelt valg for monteringsarbeid og andre aktiviteter som krever enestående fingerfølsomhet og et solid grep under kjølige arbeidsforhold.


Vedlikehold og Rengjøring

For å bevare hanskens kvalitet og sikre langvarig bruk, er det viktig å inspisere dem for eventuelle skader før bruk. Ved usikkerhet rundt hanskens integritet, er det tryggest å erstatte dem. Det anbefales å rengjøre hanskene kun med en fuktig klut, og vær oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis vil stoppe permeasjon av skadelige stoffer.


Lagring og Håndtering

Hanskene leveres pakket i plast før de settes i kartong for sikker transport og oppbevaring. For å bevare deres kvalitet, anbefales det å lagre ubrukte hansker i deres originalemballasje, borte fra direkte sollys.


Viktige Sikkerhetsråd

  • Hansker som består av lateks, kan utløse allergiske reaksjoner for personer med sensitivitet mot lateksproteiner. Det er viktig å søke medisinsk råd ved allergiske reaksjoner.

  • Hanskene bør ikke benyttes i situasjoner hvor det er fare for at de kan bli fanget i bevegelige maskindeler.

  • Selv om hanskene oppfyller standardene for motstand mot gjennomtrengning, kan de være utilstrekkelige mot ekstremt skarpe objekter som sprøytenåler.


Når du velger dette personlige verneutstyret, bør du ta hensyn til omgivelsestemperaturen, atmosfæriske forhold, vindhastighet, brukerens helse og velvære, samt effekten av andre beskyttende klær. Det er også viktig å merke seg at hanskene kan miste sine isolerende egenskaper hvis de blir våte. For hansker med flere lag, gjelder de oppgitte ytelsesnivåene for hele hanskene, inkludert alle lagene.

Disse hanskene er utviklet for å tilby beskyttelse i arbeidsmiljøer i tråd med EN 388:2016+A1:2018, EN 511:2006 og EN ISO 21420:2020. Det ligger på brukerens ansvar å evaluere og avgjøre risiko basert på den planlagte bruken. Selv om testresultatene gir en indikasjon på hanskens beskyttelsesnivå, kan de ikke fullt ut gjenspeile alle arbeidsforhold, og det er derfor brukerens ansvar å bestemme hanskens egnethet for det tiltenkte formålet. For mer informasjon, vennligst kontakt produsenten.


Påføring og Fjerning

Velg hanskene som passer din håndstørrelse for optimal beskyttelse og komfort. Når du tar på hanskene, juster dem nøye for å sikre at fingrene er korrekt plassert. Hvis hanskene ikke er kontaminert, kan de fjernes ved å trekke i fingertuppene. For kontaminerte hansker, bruk mansjetten for å fjerne dem forsiktig, slik at du unngår kontakt med forurensede områder.

Med riktig stell, oppbevaring og anvendelse vil disse allsidige arbeidshanskene tilby pålitelig beskyttelse og funksjonalitet under et bredt spekter av arbeidsforhold.

bottom of page