top of page

Mips AB og MSA Safety, Inc. Annonserte Offisielt Sitt Samarbeid for Å Øke Hjelmsikkerheten på Arbeidsplasser

I et felles initiativ for å forbedre hjelmsikkerheten på arbeidsplasser kunngjorde Mips AB og MSA Safety, Inc. deres offisielle partnerskap. En studie fra 2015 rapporterte om anslagsvis 586 600 arbeidsrelaterte traumatiske hjerneskader (TBI) i løpet av en 10-årsperiode. Byggebransjen har den høyeste forekomsten av dødelige og ikke-dødelige arbeidsrelaterte TBI-er av alle bransjer. Beskyttelse av hodet og riktig bruk av personlig verneutstyr (PPE) er avgjørende for å holde bygningsarbeidere trygge.


De fleste industrihjelmer er designet for å tåle kraften fra lineære støt, men de fleste ulykker skjer i virkeligheten ikke lineært, men i vinkler. Dette kan eksponere hodet ditt for rotasjonsbevegelser, som studier har vist kan være farligere enn lineære støt.


Gjennom sitt partnerskap vil Mips og MSA Safety forene krefter for å ytterligere styrke innsatsen med å utvikle hjelmbaserte sikkerhetstiltak for arbeidere. De to bransjelederne jobber for øyeblikket med å utvikle en prototyp sammen, som vil være tilgjengelig for besøkende på NSC Safety Congress & Expo 2023, 23.-25. oktober, i New Orleans.


"MSA er begeistret for å samarbeide med Mips for å forbedre arbeidssikkerheten med OSHAs nummer én rapporterte arbeidsskade, fallulykker," sier Rob Willis, Global Product Group Director for Industrial PPE hos MSA. "Vi planlegger å introdusere denne teknologien i vår nye hjelmproduktlinje som lanseres i 2024 i spesifikke geografiske regioner."

"MSA Safety er en ledende global utvikler og produsent av PPE," sier Max Strandwitz, administrerende direktør i Mips. "Dette partnerskapet med dem bygger videre på Mips' fremtredende posisjon som en leder i hjelmbasert sikkerhet, og forsterker ytterligere vårt oppdrag om å lede verden mot tryggere hjelmer."


Om Mips Mips spesialiserer seg på hjelmbasert sikkerhet og er en markedsleder innen dette feltet. Basert på en ingrediensmerke-modell, selges Mips® sikkerhetssystem til den globale hjelmbransjen. Mips® sikkerhetssystem er patentbeskyttet og basert på 25 års forskning, testing og utvikling i samarbeid med KTH Royal Institute of Technology og Karolinska Institute, begge lokalisert i Stockholm, Sverige. Selskapets hovedkontor og testsenter er også lokalisert der, med mer enn 80 ansatte som jobber med forskning og utvikling, salg, markedsføring og administrasjon. For tiden har Mips samarbeidet med over 150 hjelmprodusenter. Siden oppstarten har Mips® sikkerhetssystem blitt inkludert i over 1 000 hjelmmodeller over hele verden.


Om MSA Safety Etablert i 1914, er MSA Safety Incorporated verdensledende innen utvikling, produksjon og levering av sikkerhetsprodukter og løsninger som beskytter mennesker og anleggsinfrastrukturer. Mange av MSA-produktene integrerer en kombinasjon av elektronikk, programvare, mekaniske systemer og avanserte materialer for å beskytte brukere mot farlige eller livstruende situasjoner. Selskapets omfattende produktlinje brukes av arbeidere over hele verden i en rekke markeder, inkludert brannvesen, olje-, gass- og petrokjemisk industri, byggebransjen, industriell produksjon, oppvarming, ventilasjon, air condition og kjøling, verktøy, gruvedrift og militæret. MSA's kjerneprodukter inkluderer selvforsynte pusteutstyr, faste gass- og flammedeteksjonssystemer, bærbare gassdeteksjonsinstrumenter, industriell hodebeskyttelse, brannmannshjelmer og verneklær, samt fallbeskyttelsesenheter. Med en omsetning på 1,5 milliarder dollar i 2022, sysselsetter MSA omtrent 5 000 mennesker over hele verden. Selskapet har hovedkontor nord for Pittsburgh i Cranberry Township, Pa., og har produksjonsoperasjoner i Europa, Asia og Latin-Amerika. Med mer enn 40 internasjonale steder genererer MSA omtrent halvparten av sin omsetning utenfor Nord-Amerika. For mer informasjon, besøk MSA's nettsted på www.MSASafety.com.

bottom of page