top of page

NIOSH har valgt ni vinnere i den andre fasen av Respirator Fit Evaluation Challenge

Det nasjonale instituttet for yrkessikkerhet og helse i USA (NIOSH) har annonsert ni vinnere i andre fase av deres Respirator Fit Evaluation Challenge. Konkurransen, som totalt omfatter premier for 3 850 000 norske kroner, tar sikte på å forbedre evalueringen av tettheten for åndedrettsvern ved å søke etter praktiske løsninger som gir sanntidsinformasjon om passformen til ansiktsmasker. En god passform er avgjørende for at åndedrettsvern skal kunne tilby den beskyttelsen de er ment for.


"De siste og tilbakevendende katastrofene, inkludert pandemier og store skogbranner i det vestlige USA og Canada, understreker behovet for passende åndedrettsvern," forklarte Maryann D’Alessandro, Ph.D., direktør for NIOSHs nasjonale laboratorium for personlig beskyttelsesteknologi. "Løsningene som utvikles gjennom denne utfordringen vil innføre nye teknologier og innovative tilnærminger for å gi umiddelbar tilbakemelding til brukerne om passformen på deres åndedrettsvern under bruk."


Vinnerne i fase 2 presenterte en rekke løsninger, utviklet fra deres konsepter i fase 1, og inkluderte avanserte teknologier som lidar (fjernmålingsteknologi), innebygde sensorsnettverk og AI-forsterket ansiktsskanning og -gjenkjenning. Disse teknologiene gjør det mulig å gi øyeblikkelig evaluering og tilbakemelding til brukerne om hvordan de filtrerende ansiktsmaskene passer under bruk.


Fra innsendingene i fase 2 valgte NIOSH ni vinnere som vil dele en premie på 1 100 000 norske kroner. I konkurransens tredje og siste fase vil vinnerne sende inn en prototype før produksjon for evaluering av NIOSH. Ved slutten av fase 3 vil NIOSH velge opptil tre team som vil motta en del av premiepotten på 1 650 000 norske kroner.


For å finne ut mer om utfordringen og vinnerne av fase 2, besøk utfordringens nettside. Dette prosjektet er et samarbeid mellom NIOSH, Capital Consulting Corporation og NASA Tournament Lab. NIOSH er et føderalt institutt som driver forskning og gir anbefalinger for å forebygge arbeidsrelaterte skader, sykdommer og dødsfall. For mer informasjon om NIOSH, besøk deres nettsted på www.cdc.gov/niosh.

bottom of page