top of page

Sikkerhetsfottøy Transformerer Arbeidsmiljøer i Vekstende Lager- og Produksjonssektorer

I de siste årene har e-handelen hatt en betydelig oppsving. I 2020 alene så industrien en økning på over 33% i salg, en endring som mange tilskriver effekten av COVID-19-pandemien, som radikalt endret forbrukernes kjøpsvaner. USAs handelsdepartement estimerer at denne veksten vil fortsette, med en forventet økning på 7,6% i e-handelssalg i tredje kvartal av 2023 sammenlignet med samme periode året før. Selv om forbrukerne nyter godt av muligheten til å handle enkelt via digitale skjermer, har denne veksten ført til betydelige endringer i lager- og distribusjonsindustriene i USA for å møte den økende etterspørselen.


I 2022 estimerte Bureau of Labor Statistics at over 7 millioner mennesker jobbet som manuelle arbeidere og materialhåndterere, og det forventes at denne industrien vil vokse med mer enn 350 000 arbeidere (en økning på 5%) før 2032, noe som er raskere enn gjennomsnittet. Med en slik tilstrømning av nye ansatte, blir sikkerhet og komfort for de som blir med i disse arbeidsintensive industrien viktig.

Sikkerhet starter fra bakken av, og passende personlig verneutstyr som sikkerhetssko, spiller en nøkkelrolle i å beskytte arbeidere mot skader og tretthet. Dette bidrar også til økt produktivitet og fremmer en mer positiv arbeidskultur. Sikkerhetssko assosieres ofte med store, klumpete og tunge arbeidsstøvler. Men i virkeligheten har landskapet for sikkerhetsfottøy endret seg, og mange arbeidssko er nå designet med atletiske silhuetter for å møte sikkerhets- og ytelseskravene i bevegelsesintensive jobber, samt estetiske preferanser hos de ansatte i disse feltene.


Resultatet er fottøy som sømløst kombinerer beskyttelsen fra tradisjonelle arbeidsstøvler med passformen, følelsen og ytelsen til en joggesko. Disse arbeidsskoene med sneaker-inspirerte silhuetter ser atletiske ut, men tilbyr også sikkerhets- og ytelsesfordelene som gjør dem til utmerkede valg for innendørs arbeidsmiljøer. Laget med en blanding av mesh og tekstiler, tilbyr denne typen fottøy holdbarhet i områder med høy slitasje sammen med pusteevne for komfort gjennom hele arbeidsdagen.

I tillegg er arbeidssneakerne ofte ikke-merkende, noe som er kritisk i mange produksjonsinnstillinger der arbeidere må være forsiktige for å ikke ripe materialer de kan produsere. Dessuten er arbeidssneakerne ofte designet med TPU-netting og vanntette foringer, som tilbyr ekstra struktur og stabilitet nødvendig for lange skift på føttene og beskyttelse mot elementene.


Hvert arbeidssted har sine unike krav, og jobber innenfor innendørs produksjon og lagerhold er ikke noe unntak. Disse jobbene krever ofte at arbeidstakere tilbringer lange timer på føttene hvor aktiviteter kan inkludere ståing, bevegelse, bøying og mer. De som er nye i arbeidsstyrken kan foretrekke å bruke sine vanlige joggesko eller ikke-atletisk sikkerhetsfottøy, men disse skoene er ikke nødvendigvis designet med sikkerhets- og ytelsesfunksjoner som kreves for produksjons- eller lagermiljøer.


Mange lagerinnstillinger krever unikt personlig verneutstyr som ikke bare holder arbeiderne trygge, men også kan gi komfort gjennom en lang arbeidsdag. Før man kjøper sikkerhetsfottøy, er det viktig å forstå de unike farene på en arbeidsplass samt kravene fra selskapet eller regulatoriske organer som OSHA. Det finnes ingen universell løsning for sikkerhetsfottøy, så sikkerhetsledere og tilsynspersoner er et nyttig utgangspunkt for å lære om de spesifikke kravene til et arbeidssted.

bottom of page