top of page

Stål Pipe Clamps: En omfattende guide til valg og bruk

Pipe klemmer er avgjørende komponenter i ethvert rørinstallasjonsprosjekt og tjener den viktige hensikten med å holde rør og rørsystemer sikkert på plass. I denne veiledningen vil vi utforske forskjellige varianter av stål pipe klemmer, deres unike egenskaper og deres tiltenkte bruksområder. Denne kunnskapen vil gi deg muligheten til å ta informerte beslutninger når du velger klemmer for dine spesifikke prosjektkrav.


Mangfoldige typer Pipe Clamps

Pipe klemmer kommer i forskjellige former, hver designet for å møte spesifikke prosjektkrav. La oss fordype oss i noen av de vanligste typene:

 1. To-delt stål klemmer (A-Collection SSG FZV): Disse allsidige klemmene finner sin nytte med rustfrie stålrør, ulegerte stålrør, stive termoplastiske rør og harde plastiske rør. Det er viktig å merke seg at disse klemmene leveres uten skruer og muttere, så sørg for å velge passende skruer basert på rørdiameteren.

 2. To-delt klemmer for flate stålrør (Asveco Flat Steel): Spesialisert i å sikre rør laget av stål, kobber og kobberlegeringer, kommer disse klemmene med den ekstra fordelen av plastbelegg, som er spesielt nyttig i scenarier der korrosjon er en bekymring. Hvis du klemmer kobberrør eller forventer sterk korrosjon, velg plastbelagte klemmer. Pass også på å unngå isolasjon av disse klemmene ved siden av rørene hvis temperaturen inne i rørene overstiger omtrent 200 °C.

 3. Rundt jernløkke uten mutter (NS 5550): Disse runde jernløkkene er designet for å brukes uten muttere og tjener som grunnleggende rør festemidler.

 4. Syrefast rundt jernløkke (A-Collection): Ment for mekanisk festing av rør over eller under konsoller, er disse U-løkkene ikke konstruert for å motstå bøyningsspenninger. Forsikre deg om at de er festet med skiver og muttere på begge sider for optimal stabilitet.

 5. Skru klemme 378 uten gummistøtdempere (M8/M10, A-Collection): Utstyrt med to skruer og en M8/M10-tilkobling, er disse klemmene egnet for å installere forskjellige typer rør, enten det er for vannfordeling eller oppvarmingssystemer. De har en plastskive med en "klikkfunksjon" for å hindre at klemmene skiller seg fra hverandre under montering. Det er også en innebygd sikkerhetsstopp på oversiden av skruen for å hindre at den faller ned under monteringen.

 6. Syrefast rundt jernløkke (A-Collection): Tilsvarende de tidligere syrefaste rundjernløkkene er disse U-løkkene ment for mekanisk festing av rør over eller under konsoller. Som tidligere nevnt, bør de festes med skiver og muttere på begge sider, og man bør unngå forsøk på å låse rørene på plass.

 7. Kraftig skru klemme 300HD (A-Collection): Disse robuste klemmene leveres med to skruer og er konstruert for høy belastning. De er ideelle for montering av rør i situasjoner der ekstra styrke er nødvendig, og de er godkjent for bruk i sprinklersystemer.

 8. Primet vinkelklemme (NS 6007 A): Primede vinkelklemmer tilbyr en pålitelig løsning for festing av rør i forskjellige vinkler.

 9. Skru klemme Stabil D-3G ELZ (Kruge, 2 skruer): Kraftige klemmer som også er godkjent for bruk i sprinklersystemer.

 10. To-delt stål klemme primet (Asveco primet): Disse klemmene brukes til å klemme rør laget av stål, kobber og kobberlegeringer. Som med andre plastbelagte klemmer, bør de brukes der korrosjon kan forventes, og man må unngå isolering sammen med rørene hvis rørmaterialet kan bli varmt.

 11. Skru klemme ProClamp Combi (Kruge, 2 skruer): Dette er et to-delt skruklammer som passer for installasjon av rørsystemer i ulike bygninger. Den leveres med en kombinert anslutningsmutter M8/M10.

 12. Rundt jernløkke ELZ (Kruge): Disse U-løkkene er utviklet for mekanisk festing av rør over eller under konsoller i ulike bygninger og installasjoner.

 13. Klemme med mutter (A-Collection nr 4372): Forsinkede klemmer som er delt i to deler, med en skrue i hver side og mutter for gjengestag M8/M10. Disse er tilpasset forskjellige ytterdiametre og tillater spesifikke belastninger ved opphengspunktene.

 14. Dobbelklemme uten gummistøtdempere (A-Collection): Disse justerbare, forkrommede dobbelklemmene er forhåndsmontert og passer for rør med en diameter på 60 til 80 mm. De har en benlengde på 30 mm og et festehull på 8 mm.

 15. Rørklemme med 1/2" mutter, galvanisert (Geberit): Disse galvaniserte rørklemmene er egnet for bruk som styring eller i forbindelse med elektrosveisebånd som fikspunkt.

 16. Skru klemme Stabil D HCP (Kruge, 2 skruer): Dette to-delt skruklammeret er egnet for oppheng og festing av rør og rørsystemer i miljøer som krever en viss grad av korrosjonsbeskyttelse. De kan brukes i ulike bygninger, inkludert utendørs, og er egnet for sprinklerinstallasjoner. For dimensjoner fra 15 mm og opp til 129 mm leveres klemmene med påsveiset mutter for klemmeskruene. Rørklemme Stabil D-3G HCP har en påsveiset multi-gjenget anslutningsmutter type 3G (3 gjenger) og er VdS-godkjent.

 17. To-delt stål klemme FZV (Kruge): Disse kraftige industrielle klemmene er designet for store statiske belastninger og kan også brukes som fastpunkt-løsninger. De er laget av stål som oppfyller EN 10 025 standarder og kan være varmforsinket i henhold til ISO 1461, ubehandlet eller rustfritt stål, avhengig av prosjektkravene.


Konklusjon

Valg av riktige rørklemmer for ditt prosjekt er avgjørende for å sikre stabilitet og lang levetid for dine rørinstallasjoner. Å forstå de ulike typene stål klemmer som er tilgjengelige og deres spesifikke bruksområder, vil gjøre det mulig for deg å ta informerte beslutninger, og til slutt oppnå vellykkede rørinstallasjoner som prioriterer sikkerhet og ytelse.

Ved å følge denne omfattende veiledningen og vurdere dine prosjekts unike krav, kan du trygt velge de riktige stål klemmene for ditt neste rørinstallasjonsprosjekt.

bottom of page